Mi a vonzó a nő számára?

A vonzó férfi


Egyre izgalmasabb kérdések érkeznek szerkesztőségünkbe olvasóinktól. A mostani pszichológusi válasz is egy olyan időszerű problémát jár körül, ami sok férfiembert gyötör napjainkban: mi az oka a nők közömbösségének? Milyen a vonzó férfi egy nő számára? Hogyan hívjuk fel magunkra a figyelmet? Egyáltalán, hogyan kell hatni a „gyengébbik nemre”?

Elsősorban az online társkeresőkön szembesülnek a férfiak ezzel a jelenséggel. Sajnos az online módon társat kereső hölgyek száma messze alul múlja az urakét. A legjobb esetben is maximum 30%-os a nők aránya a fiatal felnőttek és középkorúak társkereső oldalain.  Éppen ezért tartjuk fontosnak férfi tagjaink felkészítését, tájékoztatását az online társkeresésre Kovács Lívia pszichológusunk segítségével. Hogy sikeresen állhassanak helyt a kiélezett „versenyben”.

A fenti kérdéscsokorral kapcsolatban elsőként egy olyan tényezőt említünk, amely a társkeresés során mindkét nem szempontjából nagyon fontos. Ezt követően pedig igyekszünk választ találni férfiolvasónk férfiakra vonatkozó kérdésére. Arra, hogy milyen módon keltheti fel a férfi egy nő érdeklődését, és hogy általánosságban mi lehet vonzó egy férfiban a nők számára.


A megkerülhetetlen önismeret

„Minden ember egy magában álló sziget, a szó valódi értelmében, és csak akkor emelhet hidakat más szigetek felé, ha akar és tud is mindenekelőtt önmaga lenni.”

Ezzel az idézettel, amely Carl Rogers humanisztikus pszichológustól származik, az önismeret fontosságát szeretném hangsúlyozni. Hiszen önmagunkat csak akkor tudjuk adni egy kapcsolatban, ha ismerjük magunkat. Életünk minden területén eredményesebbek lehetünk, így a párkeresés során is, ha megfelelő önismeretre törekszünk.

A megfelelő önismeret pedig azt jelenti, hogy megismerjük képességeinket, erősségeinket és gyengeségeinket. Továbbá próbáljuk tudatosan megvizsgálni gondolatainkat, érzelmeinket és motivációinkat. Igyekszünk megérteni az egyes helyzetekben való működésünk hátterét. Tudatosságot, rálátást jelent önmagunkra. Mindennek következtében pedig saját magunkkal kapcsolatban türelmesebbek, megértőbbek és elfogadóbbak leszünk. Valamint a többi emberhez is hasonlóan fogunk viszonyulni: nagyobb türelemmel, megértéssel, elfogadással.

Ebben az esetben a társkeresés során az eredménytelen találkozásokat sem megterhelő kudarcként fogjuk megélni. Hanem igyekszünk levonni a reális következtetéseket és tanulni ezekből a helyzetekből is.

Tehát mindkét nem szempontjából elmondhatjuk, hogy a másik nem számára biztosan vonzó az, ha reális önismeret révén őszintén önmagunkat tudjuk adni a kapcsolatainkban. Ha kiegyensúlyozottságot, belső harmóniát tudunk sugározni, valamint ha jóindulattal, pozitívan viszonyulunk másokhoz.


A másik nemre természetesen számos praktikával is lehet hatni, amikkel jó tanácsként sok fórumon találkozhatunk. Véleményem szerint ezek közül azokat érdemes bevetni, amelyek összhangban állnak személyiségünkkel.

Milyen egy vonzó férfi?

Természetesen a nők férfiakra vonatkozó ízlése, elvárásai különbözőek. Azt, hogy mit tartanak vonzónak egy férfiban, azt befolyásolja többek között saját személyiségük, életkoruk, iskolai végzettségük, a saját családjukban tanult, férfiakkal kapcsolatos mintájuk.

Néhány dolgot azonban megfogalmazhatunk, amelyek biztosan növelik egy férfi vonzerejét a nők többsége szerint. Mindezzel valószínűleg a Szívküldi társkereső hölgyolvasóinak nagy része is egyetért.

A férfias vonzerő

A nők szemében a férfiak fizikai megjelenése talán kevésbé meghatározó, mint fordított esetben. Azonban az ápoltság, az egyéniséghez illő öltözködés nagyon fontos.

A fentiekben említett kiegyensúlyozottságot, belső harmóniát, ami rendkívül vonzó valakiben a másik nem számára, ezt a férfiak esetében nevezhetjük belső erőnek is. Mit is takar ez a férfias „belső erő” kifejezés?

A belső erővel rendelkező férfi határozott. Véleményét, gondolatait és többé-kevésbé érzelmeit is képes kinyilvánítani, meg tudja osztani azokat egy nővel. Képes döntéseket hozni. Emellett tiszteletet tanúsít egy nő személye, véleménye, gondolatai és érzelmei iránt, és meghallgatja azokat.

Érzelmi biztonságot tud nyújtani egy nő számára, vagyis figyelmes és megbízható. Szükség esetén támaszként áll a nő mellett, lehet rá számítani.

Továbbá a nők többsége örömmel fogadja, ha egy férfire jellemző a játékosság, a humorérzék, és pozitív életszemlélettel rendelkezik.

Fontos azonban kiemelni, hogy egyetlen férfiolvasónknak sincs oka az elkeseredésre, ha esetleg most úgy érezné, hogy túl magas elvárásokat támasztanak a nők a férfiakkal szemben. Hiszen a felsorolt képességek, tulajdonságok fejleszthetők, formálhatók. Valamint sok nő már magát a törekvést is értékeli egy férfiban, amely a belső erő fejlesztésére irányul.

Kovács Lívia

Pszichológus kollégánk a Lélekbúvár Tanácsadás rovatának állandó szakértője. Elsősorban párkapcsolati kérdésekben fordulnak hozzá látogatóink. Mély szakmaiságot tükröző látásmódja, ugyanakkor gyakorlatias hozzáállása miatt igen közkedveltek írásai.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1 hozzászólás

  • Férfiként hölgy ismeretségét keresem többek közt ezen az oldalon is.Sajnos,azt kell tapasztalnom,hogy a hölgyek egy része bizony nem egy tartós kapcsolatot keres itt,hanem unatkozik,és néha jólesik neki egy kis flört,udvarlás minden kötöttség nélkül!Sajnos,félrevezeti azt a férfit,aki valóban kölcsönös vonzalom alapján tartós párkapcsolatot szeretne,nem pedig egy kis csevegést,flörtöt,mint sok hölgy,aki a pillanatnyi magányát szeretné feledtetni!Ezért végződik sok kapcsolatfelvétel idő előtti kudarccal,mert a férfi mergunja a hölgy semmitmondó üzeneteit,ha konkrét választ kér egy férfi randira,vagy bármilyen más jellegű személyes találkozásra,a hölgyek többsége elzárkózik ezek elől,mondván,még nem ismerik eléggé egymást,még nincs bennük kellő kockázatvállalás arra,hogy sikert érjenek el a társkeresésben,hanem a tuti biztos viszonyt keresik,ami kevés esetben jár sikerrel!

    Válasz