Top10 társkereső tipp a sikeres társkereséshez

Top 10 társkereső tipp


Mostanában divat top10 listákat létrehozni, miért ne próbálnám meg én magam is? Mivel a társkeresés a szakterületem, most az általam  legfontosabbnak ítélt nyílt szakmai titkokat, társkereső tippeket osztom meg kedves olvasóimmal egy top10-es csokorba szedve. Talán mások is profitálnak belőle.

Felgyorsult világunkban a klasszikusan bevezetés-tárgyalás-befejezés egységekre tagolt írásokat már nem olvassák végig az emberek, helyette csupa bevezetésekből áll az Internet. Gyorsan, azonnal, a napnál is világosabban szeretnénk magunkba szippantani a tudást, az információt, az ismereteket.

Bevallom őszintén, hogy dinoszauruszként, én ennek a „kivonatolt” világnak a peremén élek, és még nem zárkóztam fel eléggé. És talán nem is fogok tudni teljes mértékben adaptálódni az új környezethez soha sem – de most erőt veszek magamon, és átnyúlok egy kicsit, hogy azon olvasóimnak is kedvezzek írásaimmal, akik lead-ekkel táplálkoznak 🙂 A társkeresés témakörében már számos írásom született ennek a Magazinnak a felületén, de most megpróbálom mindezek esszenciáját adni azzal, hogy közzéteszek egy top10 listát társkereső olvasóim kérésére.


Senki ne haragudjon meg rám azért, ha kifelejtettem valamit. A Totó is 13+1-es. Mindenki tegye hozzá a saját plusz tippjeit ehhez a top10-hez, ha átsiklottam volna valami fontos témán.

A top10 tipp elnevezés kicsit félrevezetheti a gyanútlan olvasót. Valójában nem ötleteket szeretnék adni a társkereséshez jelen írásomban, mert azzal már tele a padlás. Annál inkább egyfajta intelmek gyűjteménye ez a lista, amelyek segíthetnek bennünket a helyes úton maradni, vagy megtalálni azt. Különösen azokhoz kívánok szólni cikkemben, akik még járatlanok az internetes párkeresés világában.

Top10 társkereső tipp

1. Az online társkeresés platformja olyan mint a színpad, ahol közönség előtt játszunk. Mielőtt felregisztrálsz egy társkereső oldalra, „öltözz be”, de őrizd meg önmagad! Légy őszinte, hogy kivívhasd az őszinte emberek kíváncsiságát. Csak magadat add!


2. Legyél nyílt titok: beszélj magadról, mutatkozz be, de ne tárulkozz ki, csak privát csatornákon, és csakis azoknak a társkereső embereknek, akik kiérdemelték bizalmadat.

3. Az online társkereső oldalak a biztonságod érdekében féltve őrzik személyes adataidat. Te is védd őket, amíg el nem jön az ideje az első randevúnak! Az email-cím, a telefonszám, lakcím, a teljes neved nem áru tárgya.

4. Az online társkeresés világában nem udvariatlanság nőként kezdeményezni. Sőt! Aki nem lép időben, lemarad. Ne felejtsd el, hogy a való élettel ellentétben, a társkereső oldalakon mindenki konkurenciát jelenthet számodra, akinek ugyanaz a zsánere, mint neked. Férfiként pedig őrizd meg méltóságodat, ne viselkedj csődörként, és ne gondolj a társkeresőinkre úgy, mint háremed tagjaira.

5. Vegyél erőt magadon, légy higgadt, indulat-mentes, összeszedett,  mielőtt nekiülsz megírni bemutatkozásodat a profiloldaladon, vagy üzenetet írsz a kiválasztottadnak. Tegyél jó benyomást, mutatkozz igényesnek! Kétszer annyi időt szánj ezekre a tevékenységekre, mint amennyit elsőnek gondolnál. És mielőtt az OKÉ gombra nyomnál, még egyszer olvasd el amit írtál!

6. Friss fényképpel regisztrálj! Vedd le a napszemüvegedet, a sapkát, szállj ki az autóból, kászálódj ki a gyermeked, kutyád, édesanyád öleléséből, nézz a kamerába, és mosolyogj. Kerüld a szelfizést, a tükörfotót.

7. Míg a jól exponált és komponált profilkép odavonzza a látogatóidat a profilodra, a jól megírt bemutatkozás meg is tartja a leendő partneredet, és kapcsolatfelvételre sarkallja. A kulturált kommunikáció pedig erősíti a kötelékeket, növeli a bizalmat. Fogadd meg társkereső szakembereink tanácsát, és alkalmazd a színre lépés hármas egységét a profilod létrehozásánál:  mutasd meg magad – mutasd be magad – fogadtasd el magad. És élj ennek a szabálynak az inverzével is: vedd észre – hagyd, hogy megérintsen – fogadd el, hogy más, mint te vagy!

8. Soha ne vezesse döntéseidet, ne befolyásolja reakcióidat, ne írja felül választásaidat előítélet, rasszizmus, vallási, politikai meggyőződés!

9. A kulturális különbségek, a helyesírásunk csak műveltségünkről adnak tanúbizonyságot, értékünket, emberségünket nem befolyásolják.  Épp ezért légy nyitott magasabb-, vagy épp alacsonyabb iskolai végzettségű emberek, sérültek, kisebbségi sorból származó emberek megkereséseire is!

10. Soha ne feledkezz el arról, hogy a monitorod, vagy a mobiltelefonod képernyője mögött ott van a „kinti világ” is. Az Internet-függőség mindannyiunkra veszélyt jelent. Ha nem tudsz elszakadni a virtuális valóságtól, már csak online kötsz ismeretségeket, kérlek, keress meg egy szakembert, aki segít visszatalálni az offline létbe.
Szeretem, évtizedek óta gondozom társkereső oldalaimat, de soha nem gondoltam úgy rájuk, mint mentsvárra, ahol az eltévedt, magányos lelkek mind társukra találnak. Arra bíztatlak, legyél itt is, és kint is jelen, és keress kitartóan! Előbb-utóbb össze fogsz találkozni életed szerelmével.

Csaba

A Szívküldi alapítója, a Lélekbúvár oldal párkapcsolati szakértője vagyok. 17 éve foglalkozom online társkereső oldalak működtetésével, és ennek kapcsán párkapcsolati problémák megoldásával. Gyógypedagógusként kiemelt figyelmet fordítok a sérült emberek párkapcsolati nehézségeinek kezelésére.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük